L'escola va sorgir d'una reivindicació popular dels barris de Sant Andreu i la Sagrera, al voltant del 1970.

Pressionat per les Associacions de Veïns i altres institucions populars, l'Ajuntament començà al 1975 la construcció de l'escola. Una escola que des de l'inici va néixer amb voluntat d'un ensenyament de qualitat, diferent del que era habitual a l'època.

L'escola s'inaugurà el curs 1977/78. 

Era probablement la més gran de les estatals de Barcelona, ja que constava de sis línies.

Aviat es va fer evident que una escola tan gran era difícil de coordinar i dos cursos més tard es va prendre la decisió de crear quatre escoles independents, tot i que s'havia de compartir territori (patis, menjadors, sales, etc.) i coordinar-se per un munt de qüestions pràctiques.

Més endavant, amb la baixa de la natalitat i les noves necessitats que implicava el nou sistema educatiu, es va acordar que partint de les quatre escoles se'n formessin tres i es va donar pas a la creació d'una extensió del batxillerat al mateix edifici al setembre de 1990.

Finalment, després de diversos processos de reestructuració, en el curs 1997/98 hem arribat a ser una sola escola de tres línies, des de P3 fins a 6è curs, és a dir, amb 27 tutories.

Des del curs 2012-2013 l'escola ha començat a tenir dues línies a P3.

L'educació primària ocupa dos blocs de l'edificació total i la secundària n'ocupa dos més. Hi ha espais comuns que han de compartir primària i secundària, així com patis, pistes i gimnàs.