Més fruita a l'escola. Campanya Fruita a les escoles alimentació saludable.

 

Si començar el matí amb un bon esmorzar és important per als adults, encara ho és més per als nens, ja que estan en ple creixement i necessiten quantitats adequades de nutrients.

Crear uns hàbits d'alimentació saludable en els nostres alumnes és important no només pel seu desenvolupament físic sinó també mental.

El treball amb les famílies és imprescindible. Des de la seva entrada a l'escola a P3 es fa incidència en la necessitat d'esmorzar a casa per assegurar un bon rendiment escolar i portar un petit esmorzar (entrepà petit, fruita, galetes...) evitant els productes de pastisseria industrial.

Des de fa uns anys l'escola fomenta l'ús d'embolcall sostenible (carmanyoles, boc'n rolls...)

Els nens i nenes d'Educació infantil esmorzen dins l'aula i/o al pati a les taules.

Tota la Primària esmorza durant l'hora del pati.

Durant el curs escolar 2015-16 l'escola va implantar el consum de fruita establint un dia setmanal (divendres) alhora que es treballava la importància del consum de fruita a les aules.

Continuant amb el projecte, el curs 2016-17 participa en el pla de consum de fruita a les escoles amb el lema "A l'escola la fruita no té rival" que és una iniciativa de la Unió Europea que es fa efectiva per una acció coordinada dels Departaments d'Agricultura, Salut i Ensenyament. 

   

 

La campanya consisteix a distribuir gratuïtament fruita i verdura fresca als escolars de les escoles públiques d'infantil i primària durant el curs escolar un cop al mes. Els seus objectius són:

• Oferir fruita gratuïta en els esmorzars i berenars dins del centre escolar.
• Informar sobre els beneficis d'incrementar el consum de fruites i verdures, i sobre la seva diversitat, característiques, producció, l'estacionalitat, etc.
• Proposar el consum de fruites com una alternativa excel·lent al consum altres aliments amb menys qualitat nutricional.

L'escola s'ha organitzat per poder distribuir la fruita a totes les aules, començant per la cuina on es renta tota la fruita abans de ser distribuïda per les aules. Dos encarregats de cada aula de primària van al menjador on recolliran la bossa de fruita per la seva aula per a ser ingerida durant l'estona de pati.

A educació infantil la fruita es donarà per berenar i comptaran amb l'ajut dels delegats/des de les aules. Un cop recullin la fruita a la cuina la tallaran i la posaran a les safates i per últim la portaran a les aules.

      

 

        Firem-nos  -   La Sagrera es mou per les escoles

La solidaritat,la col·laboració, l'empatia són valors que es treballen a la nostra escola, ja que el nostre principal objectiu és formar persones que siguin capaces d'ajudar,de col·laborar,de participar ...  en actes solidaris.

L'escola Pegaso juntament amb l'AMPA de l'escola participa en aquesta iniciativa organitzada per L 'entitat "La Sagrera es Mou "

Es tracta d'una jornada solidària durant la qual es venen més d'un miler d'objectes de decoració i regal amb la finalitat de recaptar fons per a les escoles del barri. Els articles són elaborats pels alumnes de cinc escoles del barri amb l'ajut dels mestres i dins de l'horari lectiu. Els diners que es recapten es destinen a subvencionar les sortides, les colònies, els materials i les activitats extraescolars de les famílies que ho necessiten.

 

La Sagrera es Mou va engegar el projecte solidari "Firem-nos" fa 5 anys perquè van detectar que hi havia famílies al barri que no podien assumir les despeses escolars complementàries. Per això van idear aquest tipus de mercat artesanal anual. La Sagrera es Mou organitza l'esdeveniment i gestiona els diners amb les escoles.

El curs passat el cartell de la fira va ser elaborat pels alumnes de 1r de la nostra escola. Cada any una escola diferent és l'encarregada de dur a terme el cartell de la fira.

 

Aquest projecte  es notícia als mitjans de comunicació locals de la ciutat de Barcelona

https://www.youtube.com/watch?v=h7N34MTDvbI

 

Fotografia matemàtica (Abeam)

L'Associació de Barcelona per a l'Estudi i l'Aprenentatge de les Matemàtiques (ABEAM), organitza el concurs de Fotografia Matemàtica, l'objectiu del qual és fer veure a l'alumnat que les matemàtiques estan immerses en la realitat que els envolta. L'Associació de Barcelona per l'Estudi i l'Aprenentatge de les Matemàtiques (ABEAM) té per objectiu fomentar l'estudi dels diferents problemes relacionats amb l'aprenentatge de les matemàtiques i afavorir tant la formació del professorat com la seva implicació en la investigació de problemes didàctics

http://fotografiamatematica.cat/blg/wp-content/uploads/2016/11/Diptic2017.pdf

A la nostra escola, cada any hi participen en el concurs els alumnes de 5è, endinsant-se d'una manera diferent en el treball de la geometria i les matemàtiques. S'aprofita una de les sortides culturals per a fer les fotografies. D'aquesta manera l'escenari canvia cada any.

La fotografia més votada per tota la comunitat educativa (alumnes, pares, mestres i personal de l'escola) és l'escollida per a presentar-la al concurs. El concurs de fotografia matemàtica es va iniciar el curs 1999-2000 per celebrar l'Any Mundial de les Matemàtiques i, el curs 2016-2017 se celebra la 18a edició.

 

El concurs consta de tres fases:

1a fase: En tots els centres educatius que participin en el concurs de fotografia matemàtica es convoca un concurs intern. Cada centre, internament, dóna els premis que creu convenient a les millors fotografies.

2a fase: Cada centre selecciona la millor fotografia de cada nivell, i les envia a l'ABEAM.

3a fase: Durant el mes de maig un jurat de l'ABEAM determina quines són les fotografies finalistes.

 

PETITA GUIA DE CURS

La guia completa i més específica de cada cicle s'entrega a cada família al començament del curs escolar. Aquí hi trobareu un resum més generalitzats

Calendari escolar

Del 12 de setembre al 21 de juny 

Vacances de Nadaldel 23 de desembre al 8 de gener

Vacances Setmana Santa del 8 al 17 d'abril

Inici Vacances Estiu 22 de juny

Dies de lliure disposició:

• 31 d'octubre de 2016.

• 5 de desembre de 2016.

• 27 de febrer de 2017.

• 2 de juny de 2017.

Entrades i sortides

L'horari és de 9.00 a 12.30 h i de 15.00 a 16.30 h.

Els alumnes d'Educació Infantil i Cicle Inicial (de P3 a 2n) entren per la porta del C/Dublín més propera al parc de la Pegaso i els de Cicle Mitjà i Cicle Superior (de 3r a 6è) entren per la porta del C/Dublín més propera al C/Torroella de Montgrí. Es recorda que la porta es tancarà a les 9.05 h del matí i a les 15.05 h de la tarda.

Si s'arriba més tard, s'ha d'entrar per consergeria i la persona adulta que acompanyi la nena o el nen ha d'acompanyar-lo fins a l'interior de l'escola i omplir el justificant que us donaran a consergeria explicant el motiu del retard.

Heu d'avisar quan hagi de recollir el nen o la nena una persona diferent de les que ho fan habitualment.

Assistència

Us recordem la importància de l'assistència continuada a Educació Infantil i de l'obligatorietat a l'Educació Primària, tant al matí com a la tarda, per tal d'assegurar el dret a l'educació dels vostres fills i l'adquisició d'hàbits i aprenentatges. En cas d'absència, haureu d'avisar a l'escola indicant el motiu.

Si cal anar al metge procureu que es falti a escola només el temps imprescindible.

Sortides culturals i Colònies

Les sortides que es duen a terme durant el curs són tan importants com les activitats que es fan dins de l'escola. És molt important l'assistència de tots els nens i nenes i si teniu qualsevol tipus de problema per participar en aquestes activitats, val la pena que parleu amb la mestra.

Els pagaments es fan trimestralment per ingrés bancari i cal retornar una còpia a la tutora en els terminis establerts. Només es podrà retornar el preu de l'entrada individual si es el cas.

Les Colònies es fan a P4, P5, 2n, 4t i 6è. No estan incloses amb les sortides.

Malalties: Quan un nen o una nena presenti símptomes de malaltia o tingui febre, trastorns intestinals (diarrees o vòmits), fongs, parasitosi (polls, sarna) o conjuntivitis, no està en condicions d'assistir a classe i cal que es quedi a casa on pot rebre l'atenció necessària. Si aquests símptomes apareixen dins de l'horari escolar, s'avisarà telefònicament a la família perquè es faci càrrec de l'infant.

Cal restar a casa 24 h. sense símptomes abans de tornar a l'escola.

ÉS MOLT IMPORTANT QUE L'ESCOLA TINGUI ELS TELÈFONS ACTUALITZATS ON TRUCAR A EN CAS NECESSARI. US DEMANEM QUE ENS COMUNIQUEU IMMEDIATAMENT QUALSEVOL CANVI.

Medicaments

Només es donaran medicaments en cas que sigui estrictament necessari. En el cas d'haver de seguir una medicació, la família ha d'intentar fer quadrar l'horari perquè no coincideixi amb les hores d'escola.

Heu d'omplir el full que us facilitarà la tutora a l'inici de curs (també en tindran a consergeria) on s'indica la dosi i l'horari. També cal adjuntar la recepta o informe mèdic.

Heu de comunicar per escrit a la mestra qualsevol impossibilitat de rebre algun tipus de medicació.

L'alumnat que presenti algun tipus d'al·lèrgia, és imprescindible facilitar a l'escola un informe mèdic del tipus d'al·lèrgia i el protocol d'actuacions a seguir establert pel pediatre.

Si l'alumne no pot realitzar alguna activitat escolar, cal que porti un justificant mèdic.

Higiene

Els nens i les nenes han de venir a l'escola nets i polits i amb roba adient per assistir-hi.

Els alumnes d'Educació Infantil porten bata i cada dimecres i divendres se l'emportaran a casa per rentar-la.

Pels alumnes de Cicle Inicial és obligatori tenir sempre una bata a l'escola. La farem servir tan sols pels moments que fem feines de plàstica o en els que considerem que es poden embrutar molt. Els alumnes que es quedin a dinar a l'escola se la posaran abans de baixar al menjador. Cada dilluns han de dur la bata a l'escola i el divendres se l'emportaran a casa per rentar-la.

El pitet (P3) o tovalló amb goma (P4) dels qui es queden a dinar se l'enduran cada dia.

RECORDEU que tota la roba que portin a l'escola ha d'anar marcada. En cas de pèrdua ho podreu trobar al "cistell de la roba perduda".

També heu de posar gomes elàstiques d'uns 15 cm als abrics, anoracs, jaquetes... per evitar que caiguin a terra.

Descans

És molt important que els nens dormin el suficient, segons les necessitats de l'edat.

A P3 els que es queden a dinar a l'escola fan migdiada.

Alimentació

Els nens i nenes han d'esmorzar a casa per assegurar un bon rendiment escolar. A mig matí han de portar un petit esmorzar (entrepà petit, fruita, galetes... evitant els productes de pastisseria industrial). A l'escola fomentem l'ús d'embolcalls sostenibles (carmanyoles, boc en 'rolls...)

No s'han de portar ampolles d'aigua a l'escola.

Comunicats i ús de l'agenda

Sovint el vostre fill o filla portarà informacions escrites de l'escola que cal que llegiu detingudament. També heu de tenir en compte aquelles coses que us demanin per tal de col·laborar en la realització de les diferents activitats de l'escola. Si la família necessita comunicar alguna incidència a la tutora, cal que li faci arribar per escrit en arribar a l'escola.

A Educació Primària els alumnes tenen l'agenda on tant mestres com famílies poden escriure incidències, demanar entrevistes, recordar les sortides...

Perquè els pares i mares us pugueu informar de l'evolució dels vostres fills/es a l'escola i col·laborar amb el que faci falta es farà com a mínim una entrevista personal. A Primària es donaran informes d'avaluació al final de cada trimestre i a Educació Infantil es faran dos informes (finals de gener i juny).

És important assistir puntualment a les entrevistes amb els mestres. En cas que no s'hi pugui anar, cal avisar amb el màxim de temps possible.

Joguines

En el cas que algun nen o nena dugui alguna joguina a l'escola, millor petita i que no sigui bèl·lica. L'escola no se'n farà responsable de la possible pèrdua o que s'espatlli. A classe no les podran treure i hauran d'estar desades a la motxilla. És condició necessària que la joguina la comparteixin amb els companys i companyes.

Aniversaris

Us recordem que no porteu bosses individuals amb llaminadures.

A Educació Infantil podeu portar per berenar una coca, pa de pessic o galetes adquirits en un establiment, ho regula la normativa de sanitat. En cap cas es podran portar pastissos que hagin d'anar a la nevera: amb nata, trufa, mantega... ni fets a casa. Cal parlar amb la tutora per avisar i quedar d'acord en el dia de la celebració.

A Cicle Inicial ja no es porta de casa res de menjar ni beure per l'aniversari. Es celebra el mateix dia amb un regal fet pels companys.

Si decidiu de fer una festa particular, convideu per telèfon o bé a la tarda quan surten d'escola, no es pot repartir cap invitació dins del recinte escolar.

Motricitat (EdInfantil) i Educació Física (Primària)

El dia que els alumnes fan motricitat (Ed. Infanti) han de portar roba còmode i sabatilles esportives.

A Primària, els dies d'Educació Física els nens i les nenes han de dur roba esportiva (pantaló curt i samarreta a l'estiu o primavera, pantaló llarg, samarreta i jersei o dessuadora a l'hivern). Sempre amb sabatilles esportives sense gaire plataforma i el màxim de subjecció per tal d'evitar possibles lesions.

A Cicle Mitjà i Superior han de dur una samarreta de recanvi i un necesser amb pinta, sabó i una tovalloleta petita.

Activitat de natació (P5, 1r i 2n)

Com ja sabeu l'activitat de natació forma part del treball d'Educació Física.

Els alumnes de P-5 comencen al tercer trimestre. En el seu moment ja rebreu informació per part dels mestres i al final un informe dels monitors de piscina. A Cicle Inicial es realitza l'activitat al llarg de tot el curs. Rebreu un informe dels monitors al primer i tercer trimestre.

Si algun alumne no pot realitzar aquesta activitat en un període considerable de temps (per exemple un mes) ens haurà de fer arribar un certificat del metge on consti el motiu de salut que ho impedeix. Sempre que el metge us indiqui que el nen o nena no pot fer natació demaneu-li un escrit que ho certifiqui

Roba perduda

Davant de secretaria hi ha uns contenidors on deixem la roba extraviada. Mireu-vos-els de tant en tant perquè se acumula molta al llarg del trimestre. Al final de cada trimestre  truquem a Carites,

Activitats extraescolars

Les activitats extraescolars les gestiona l’ AMPA a través de l’ empresa set d’ aventura.

Els alumnes que facin activitats extraescolars a primera hora de la tarda no surten de l’escola, sinó que hi van directament.