EDUCACIÓ FÍSICA. MOTRICITAT I PSICOMOTRICITAT

 

Durant l'etapa d'infantil i Primària l'Infant ha d'aconseguir un desenvolupament integral, per això des de les àrees de psicomotricitat, motricitat a educació infantil i d'educació física a primària, intentem que els nostres alumnes assoleixin uns coneixements, valors, hàbits saludables, habilitats corporals, domini corporal i adquisició de l'esquema corporal, ... Des d'un vessant motriu i lúdic que propiciï una millora en el seu autoconeixement i autoestima.

 

A Educació Infantil, els infants necessiten expressar els seus sentiments, sensacions... de forma lliure a través del moviment, de l'acció.. La consciència corporal, el desenvolupament de les habilitats coordinatives generals i l'aprenentatge de diferents jocs popular, els jocs, l'adquisició de l'esquema corporal, la lateralitat, les habilitats motrius, l'expressió i creativitat corporal, l'acceptació de les pròpies condicions es treballen des de la motricitat i la psicomotricitat per aquesta raó tenen una sessió setmanal de 3/4 h de psicomotricitat i ¾ h de motricitat, amb desdoblament del grup, realitzada per la tutora per una banda i l'especialista per l'altre.

IMG 7287

   

 

 A Primària, l'Educació Física la treballem de manera experimental a través del moviment. Partim d'uns eixos genèrics que ens permeten assolir les competències bàsiques que marca el currículum: habilitats motrius, esquema i percepció corporal, expressió corporal, jocs i esports.Un mestre especialista és l'encarregat de dur a terme aquesta activitat. Des de 3r fins a 6è es fa 1 sessió setmanal d'1'30 h i a 1r i 2n una sessió de tres quarts d'hora setmanal. 

   

 

PISCINA

Aprendre a nedar és una activitat que l'escola considera important. Tots els nens han de poder saber nedar. S'inicia al 3r trimestre de P5 i continua al C. Inicial. És fa és una sessió de tres quarts d'hora setmanal

 

ATLEVIANA

És una trobada esportiva entre 4 escoles del barri (Turó Blau, Estel, El Sagrer i la Pegaso) en la que es practiquen diferents modalitats de l'atletisme que prèviament s'han treballat a les escoles (Salt de longitud, Salt d'alçada, Curses de tanques (60 m), Curses de velocitat (60 m), Curses de relleus (4x60m), Llançament de pes (2 kg), Resistència (400 m),

Les pistes de Can Dragó és el lloc de la trobada . Hi participen els alumnes de 6è. En acabar hi ha una entrega de medalles i tots els participants reben un diploma que acredita que han participat en aquesta trobada esportiva.

      

 DIADA DE L'ESPORT

Diada esportiva on participa tota l'escola amb la col·laboració de les famílies